Sanatatea dentara

Sanatatea dintilor tai conteaza cel mai mult. Pe masura ce amani un control dentar, riscul aparitiei cariilor este mai mare. Acum ai ocazia de a beneficia de o consultatie gratuita din partea unui stomatolog profesionist.

O Dantura Alba si Sanatoasa

O dantura sanatoasa incepe din copilarie. O vizita la timpul potrivit conteaza mult pentru sanatatea dintilor copilului tau. Poti avea zambetul la care ai visat, apeland la o albire dentara profesionala. Noile metode si tehnici de albire te scapa de grija durerilor si a petelor dentare.

 Stiati ca:

[cafea.bmp]
· Frecventa consumului de zahar si nu cantitatea, este raspunzatoare de cresterea carioactivitatii.
· Un consum cresut de glucide intre mese determina cresterea incidentei la carie.
· S-a demonstrat ca este mai bine sa consumam cafea indulcita inainte de micul dejun.
· Explicatia: dupa consumul de cafea indulcita cu zahar inainte de micul dejun are loc o scadere importanta a PH ului oral care va fi tamponat de ingestia ulterioara de alimente.
· Daca se consuma cafea indulcita dupa micul dejun, scaderea PH-ului va fi mai mica dar cu actiune mai indelungata in timp.
· Cel mai scazut indice de carie se obtine la un consum zilnic de 50g zahar/zi sau 10kg zahar/an.
· Este important ultimul aliment consumat. La sfarsitul unei mese se recomanda: o bucata de branza, alune, arahide, guma cu xilitol.
· La nivelul placii dentare exista 200-400 specii microbiene.

 


Tehnici de periaj

Exista mai multe metode de periere:
1. Tehnica Bass
2. Tehnica ruloului
3. Tehnica circulara Fones – pt copii
4. Tehnica Stillman, etc. Contraindicata: metoda orizontala
Tehnica de periaj folosita este extrem de importanta intrucat un periaj incorect este ineficient . Astfel cea mai raspandita metoda este cea numita a rularii: Se periaza grupe de 2-3 dinti, fiecare grup continand si un dinte din grupul curatat anterior. Pozitia periutei este cu perii la 45 grade fata suprafata de curatat a dintelui , pe dinte, aproape de gingie si se fac 8-10 miscari de rotatie dinspre gingie spre varful dintelui, si NICIODATA invers. Dupa ce au fost curatate atat suprafetele dinspre obraz cat si cele din interior se curata suprafetele muscatoare ale dintilor laterali(maselelor) cu 8-10 miscari dinspre posterior spre anterior. Iata mai multe amanunte, in clipul de mai jos: Periutele de dinti recomandate sunt in general cele cu peri din plastic, avand varful rotunjt, de consistenta medie, cu indicator de uzura, care trebuiesc inlocuite cam o data la 3-4 luni . Pastele de dinti pe care le folosim trebuie sa contina flor, insa marca lor nu este atat de importanta cata vreme tehnica de periaj este cea corecta.
Tehnica Bass
1. Aseaza periuta de-a lungul marginii gingiei in unghi de 45 de grade. Periuta sa atinga atat dintii, cat si gingia.
2. Opreste-te asupra unui grup de 2-3 dinti. Vibreaza usor periuta. Apoi “matura” suprafetele dintilor dinspre gingie inspre marginea libera a dintilor.
3. Aseaza periuta pe fata interna, dinspre limba, a dintilor si curata dintii prin aceeasi miscare ca si in exterior.
4. Pentru partea interna a incisivilor, periuta trebuie asezata vertical. Din nou “matura” dinspre gingie inspre marginea libera a dintelui.
5. Si in final, perie fata cu care dintii musca (numita suprafata ocluzala), atat la maxilar, cat si la mandibula, prin usoare miscari circulare. Nu uita sa cureti limba dinspre interior spre exterior, pentru a indeparta bacteriile depuse pe suprafata ei. Acestea sunt sugestiile pentru un periaj corect publicate de specialisti din SUA . Ele au la baza o metoda clasica, inventata de doctorul Bass la inceputul secolului trecut. http://www.youtube.com/watch?v=MUQevxovDSs