Sanatatea dentara

Sanatatea dintilor tai conteaza cel mai mult. Pe masura ce amani un control dentar, riscul aparitiei cariilor este mai mare. Acum ai ocazia de a beneficia de o consultatie gratuita din partea unui stomatolog profesionist.

O Dantura Alba si Sanatoasa

O dantura sanatoasa incepe din copilarie. O vizita la timpul potrivit conteaza mult pentru sanatatea dintilor copilului tau. Poti avea zambetul la care ai visat, apeland la o albire dentara profesionala. Noile metode si tehnici de albire te scapa de grija durerilor si a petelor dentare.

 Principalele cauze ale sanatatii precare a dintilor copiilor sunt: alimentatie dezechilibrata, dulciuri consumate frecvent, periaj incorect.

O dieta bogata in minerale, vitamine, hrana proaspata, combinata si consumata corect, naturala si integrala, are drept finalitate dinti puternici si sanatosi. Acestia nu au nevoie doar de calciu si silicon si spalat pe dinti cate 4-5 minute/zi, cu cea mai colorata periuta. Consumarea de alimente procesate, semipreparate in mod frecvent lipseste corpul de nutrienti importanti si in plus il bombardeaza cu zahar. Referitor la legatura dintre zahar si carii exista 2 teorii. 1. Acizii rezultati din interactiunea zaharului cu bacteriile din gura duc la eroziunea smaltului dintilor si apoi la carii. Consumul de bauturi carbogazoase (sucuri , apa minerala) si in general  al unei cantitati prea mari de alimente acide (lactate, muraturi, otet) afecteaza smaltul. 2. Zaharul este vinovat de aparitia cariilor dar nu datorita interactiunii cu bacteriile ci prin faptul ca este un chelator de nutrienti din corp. Atunci cand consumam prea multe alimente cu zahar dar si cu acid pitic (cereale neincoltite sau nefermentate, fasole, nuci si seminte care nu au fost hidratate/germinate), corpul nu absoarbe eficient nutrientii din alimente. Lipsa mineralelor (calciu, fosfor, magneziu etc) si al vitaminelor A, D, E si K duce la dinti cu probleme.